Slide
Eetu Nousiaisen tarina
urheilun huipulle
Block

Kuopiolainen Eetu Nousiainen aloitti mäkihypyn vuonna 2006 yhdeksänvuotiaana. Urheilullisen lapsen aiempiin harrastuksiin kuului muun muassa motocross. Talvisin Eetu lasketteli ja nautti suksilla temppuilun tuottamasta tunteesta. Vauhtia ja jännittäviä tilanteita oli pakko saada jo pienestä saakka!

Eetulla oli lapsena tapana pomppia ja temppuilla kotipihan trampoliinilla. Kuka tuntisi poikansa paremmin kuin äiti, joka oli nähnyt vauhdinnälkäisen pikkuhurjapään menon aitiopaikalta. Juuri Eetun äiti saikin pojan kokeilemaan mäkihyppyä, josta sittemmin tuli pojan ykköslaji ja intohimo.

Kokeile nyt tuota mäkihyppyä kun et muutenkaan pysy maan pinnalla. – Eetu Nousiaisen äiti.

Rakkaudesta hyppäämiseen, ei lajiin

Eetun mäkihyppääjäuran aloitus on siinä mielessä ainutlaatuinen, että Eetu ei kasvanut lajiin mäkihyppääjiä ihannoiden. Nuorena lähes kaikki harrastuskaverit olivat seuranneet mäkihyppyä koko ikänsä ja sitä kautta saaneet suuren palon lajiin ja kaikkeen siihen liittyvään. Pientä Nousiaista kiinnosti vain hyppäämisen tuoma vapauden ja omien rajojen voittamisen tunne.

Eetu aloitti mäkihypyn Kuopiossa Puijon mäkihyppymäissä. Hän löysi lajin kokeilemisen pariin kesällä, jolloin ei ollut mahdollisuutta kokeilla lumihyppyriä. Ainoa vaihtoehto oli 28 metrinen kesämäki. 9-vuotias poika jäi pian koukkuun motocrossista ja laskettelusta tuttuun adrenaliiniryöppyyn, jonka hyppäämisestä sai. Valmentajat saivat pian pidellä pojan hyppyintoa, sillä aktiivisen urheilijanuoren veri vei suurempiin hyppyreihin – jos vain olisi luvan saanut!

Puijolla on hyvä porukka, sieltä se innostus lähti. En koskaan lannistunut, vaikka epäonnistumisiakin matkalla tuli. Päin vastoin! Se kasvatti nälkääni rikkoa rajoja.

Aktiivisen liikuntataustan ja sitä kautta hyvän vartalonhallinnan vuoksi Eetu kehittyi lajissa nopeasti ja näytti potentiaalia jo varhain. 12-vuotiaana Nousiainen oli keskittynyt lajiin täysin ja häntä kiinnosti vain hypätä. Hypätä lisää. Tällöin, vuodesta 2009 alkaen Nousiainen on kuulunut Hiihtoliiton juniorivalmennusryhmiin ja ollut ikäluokkansa parhaita hyppääjiä.

Urheilumenestys ja matka mäkihypyn huipulle

Eetu Nousiaisen tämän hetkinen pituusennätys on 223,5 metriä Saksan Oberstdorfin lentomäestä vuodelta 2022.

Vuonna 2017 urheilija nostettiin miesten A-maajoukkueeseen. Eetu on edustanut Suomea arvokisoissa muun muassa 2018 Olympialaisissa, 2019 ja 2021 Hiihtolajien MM-kisoissa, 2018 ja 2020 Lentomäen MM-kisoissa, sekä 2015, 2016 ja 2017 nuorten MM-kisoissa.

Hän on tähän mennessä urallaan saavuttanut 9 suomenmestaruusmitalia yleisessä sarjassa. Mitaleista 3 on ollut kultaisia. Lisäksi parhaita tuloksia ovat Maailman cupin 8. (2022) Sija, MM-kisojen 38. (2019) Ja Lentomäen MM 35. (2018) Sija, B-maailmancup (Continental cup) kokonaiskilpailun 4. sija ja osakilpailuvoitto (2019). Vuonna 2017 Nousiainen valittiin Pohjois-Savon nuoreksi urheilijaksi.

Kaudella 2021-2022 Eetun hyppy on kulkenut: TULOKSIA TÄHÄN.

Eetu on motivoituneempi kuin koskaan. Hän tekee töitä tavoitteiden eteen väsymättä ja hankkii kilpailukokemusta ja -varmuutta.

Olen asettanut urani päätavoitteeksi vuoden 2026 Olympialaisten kultamitalin. Tavoitteisiini kuuluu myös Keski-Euroopan mäkiviikon voitto, sekä maailmanmestaruus.

Tavoitteet ovat korkealla, mutta Eetulla on arvot ja työmoraali kohdallaan.

Saatan olla lyhytpinnainen, mutta urheilijana olen pitkäjänteinen. Jos johonkin ryhdyn, niin se tehdään täysillä. Haluan näyttää, että kovalla työllä ja asenteella pärjää – oli vastassa sitten ketä tahansa. Motivaationi on tapissa, sillä en vielä ole näyttänyt läheskään mihin pystyn. -2022

Slide
Yhteistyökumppaneille – monikanavaista näkyvyyttä urheiluarvoja tukien

Urheilija Eetu Nousiaisen tukijoukoissa saat yrityksellesi tai brändillesi monikanavaista näkyvyyttä. Eetu tekee aktiivisesti töitä monikanavaisen some- ja mediapresenssin eteen alan ammattilaisten tukemana. Urheilijana Eetu on motivoitunut, ahkera ja sitoutunut edustamaan niin tukijoitansa kuin suomalaista urheilua luotettavasti, tyylillä ja näyttävästi.

pause
Suksimainos

Mainoksesi näkyy jopa miljoonille TV-lähetyksissä. Mainoksen koko 160cm2 tarra 8×20 cm

Hyppypukumainos

Oman kypärän, lippiksen ja toppatakin mainokset näkyvät harjoituksissa, kansallisissa ja SM-kisoissa, sekä omissa haastattelutilanteissa ja sosiaalisessa mediassa. Koko 50cm2 n. 4×12 cm

Edustusasumainos

Edustusasua on käytettävä Hiihtoliiton järjestämissä tilaisuuksissa ja kisoissa. Koko 50cm2 n. 4×12 cm

Sosiaalinen media

Näkyvyys sovitun laajuuden mukaan Eetun sosiaalisen median kanavilla. Eetu tekee somea aktiivisesti ja tuloshakuisesti Wannadon markkinoinnin ammattilaisten tukemana. Kysy lisää!

Tilaisuudet

Eetu on sanavalmis esiintyjä edustustilaisuuksiin mainostamaan edustamaasi tuotetta tai palvelua.

Block
Ota yhteyttä!

Kiinnostuitko yhteystyöstä tai haluat muuten vain ottaa minuun yhteyttä?
Ole hyvä ja jätä yhteystietosi, otan yhteyttä sinuun niin pian kuin voin.